V Glasgow končí konference Skotské národní strany. Mayová neplní své závazky, říká skotská ministryně

Pokusu o druhé referendum pro skotskou nezávislost dominuje výroční konference Skotské národní strany. Sobotní kongres v Glasgow skončí projevem skotské první ministryně Nicoly Sturgeonové. Ta chce už příští týden zahájit jednání ohledně nového zákona o referendu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skotská premiérka Nicola Sturgeonová

Skotská premiérka Nicola Sturgeonová | Zdroj: Reuters

Sturgeonová televizi ITV zároveň řekla, že britská premiérka Mayová zatím neplní závazky, které Skotsku ohledně brexitu dala.

První skotská ministryně si v této souvislosti neumí představit, že by odchod z EU posvětil regionální skotský parlament. Nicola Sturgeonová teď chce v první řadě bojovat za udržení nejen Skotska, ale nejlépe i celé Británie v jednotném evropském trhu.

Východoevropané mají u Skotů respekt. Jste tu vítáni, ujišťuje tamní vláda

Číst článek

První dáma skotské politiky také připomněla slova stávajícího šéfa britské diplomacie Johnsona z kampaně před unijním referendem, že odchod z EU stále neznamená britský odchod z jednotného trhu.

Podle Sturgeonové se prý teď pravicové křídlo Konzervativní strany právě o něco takového snaží, i když k tomu nemá mandát.

Jakub Hošek, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme