V Hamburku skončil v karanténě kvůli podezření na ebolu 17letý mladík ze Sierry Leone

S podezřením na ebolu skončil v karanténě hamburské nemocnice mladík ze Sierrry Leone. V Hamburku žije v domově pro mladistvé uprchlíky. Podle úřadů měl typické příznaky tohoto onemocnění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krizový zásah hasičů a zdravotníků spustila souhra dvou informací. První byla ta, že sedmnáctiletý mladík má horečku, a druhá, že před nedávnem navštívil Sierru Leone v západní Africe, kde se setkal s osobou, jejíž teta zemřela právě na krvácivou horečku.

Lékaři univerzitní kliniky v Eppendorfu nyní testují, zda je mladík skutečně nakažený tímto zákeřným virem. Výsledky by měly být známy během dopoledne.

Podle posledních informací Světové zdravotnické organizace (WHO) se virem eboly nakazilo v zemích západní Afriky celkem 15 145 lidí, asi 5420 nemoci podlehlo.

Vědci prozatím nevědí, proč imunitní systém některých lidí dokáže včas nastartovat dostatečnou tvorbu protilátek, zatímco u jiných se tělo neumí samo bránit. U transfuzí se vychází z toho, že krev přeživších by mohla imunitní systém nakažených povzbudit tak, aby začal sám potřebné protilátky tvořit.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme