V Kolíně nad Rýnem začal za zvýšených bezpečnostních opatření pouliční karneval

V Kolíně nad Rýnem začal v 11 hodin a 11 minut tradiční karneval. V ulicích a hlavně hospodách se bude slavit, tančit a také popíjet. Úřady nechtějí dopustit, aby se během karnevalu opakovaly incidenty ze silvestrovské noci. Proto budou v ulicích v následujících šesti karnevalových dnech platit přísná bezpečnostní opatření.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Kolíně nad Rýnem začal tradiční festival

V Kolíně nad Rýnem začal tradiční festival | Zdroj: Reuters

Karneval v Kolíně se podle místních ještě nikdy nekonal za tak masivního bezpečnostního dohledu. Přímo v ulicích na veselí dohlíží přes dvě tisícovky policistů, 500 úředníků a také mobilní kamerový systém.

Kolíňané si svůj nejoblíbenější svátek i přes tato opatření užívají. Ve městě chodili lidé v karnevalových kostýmech už od rána. Oficiálně byl ale karneval zahájen přesně v 11 hodin a 11 minut na starém náměstí. A pak se začalo slavit a tančit.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Kolíně začal tradiční karneval. A to za masivních bezpečnostních opatření. Z Kolína se přihlásil zpravodaj Pavel Polák

„Když jsem jel v autobusu, seděl vedle mě šašek, potom přistoupila Karkulka a několik žraloků. Ale na lidech je rozhodně vidět to, že si karneval chtějí užít. Atmosféra je opravdu bujará a pro někoho, kdo se kolínského karnevalu nikdy nezúčastnil, to může být dost silný zážitek,“ popisuje z Kolína zpravodaj ČRo Pavel Polák.

Habíb z Afghánistánu žije v Německu už více než 30 let. Pracuje jako taxikář. O karnevalu se prý nezastaví. Ale rád si v noci s podnapilými zákazníky v kostýmech zazpívá, a sice v místním kolínském dialektu.

Papírová karikatura kanceléřky Merkelové připravená pro karneval v Kolíně nad Rýnem | Foto: Reuters

O silvestrovské noci se v Kolíně nad Rýnem, ale i v dalších německých městech shromáždil dav mužů, kteří sexuálně napadali a okrádali ženy. Podle předběžných závěrů policejního vyšetřování byli pachatelé přistěhovaleckého původu, velkou část z nich tvořili žadatelé o azyl.

Během karnevalu nasadí policie mobilní kamerový systém | Foto: Reuters

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme