V londýnském baru se stanete součástí svého drinku. Alkohol se tu dýchá

V Londýně otevřeli bar, kde se alkohol nepije, ale dýchá. Uvnitř lokálu je vlhký vzduch a mlha, která tam visí, má koktejlovou příchuť. Na bizarní novinku se sice stojí fronty, ne všichni, kdo tento podnik vyzkoušeli, ale chtějí přijít znovu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V londýnském baru, kde návštěvníci „nasávají“ alkoholový mrak, hostům radí: Dýchejte s rozumem

V londýnském baru, kde návštěvníci „nasávají“ alkoholový mrak, hostům radí: Dýchejte s rozumem | Zdroj: Reuters

V baru Alcoholic Architecture dostanou návštěvníci nejdříve pláštěnku a také doporučení sundat si brýle.

Když si proklestí cestu několika plastovými závěsy, pochopí proč.

Vzduch tu má 140procentní vlhkost a měl by lidem volně proudit do obličeje.

Přehrát

00:00 / 00:00

V londýnském baru Alcoholic Architecture nemusíte pít, stačí natáhnout vzduch do plic. Mají tam totiž unikátní alkoholový mrak. Více V. Berger

„U nás inhalujete alkohol jednak plícemi, ale také očními bulvami. Když si v mraku postojíte dostatečně dlouho, budete to na sobě cítit. Ale bezpečnost je hlavní, a tak jsme pobyt uvnitř omezili maximálně na 50 minut,“ říká Ian Cameron z agentury, která alkoholový mrak vymyslela.

Za tu dobu by lidské tělo mělo přijmout podobnou dávku alkoholu, jako když člověk vypije koktejl nebo panáka. V baru si ale návštěvník může dát i klasický drink do skleničky a pak ho usrkávat přímo v alkoholové mlze.

Návštěvníci, kteří vycházeli z baru, nemluvili přímo o opilosti, spíš o jakémsi pocitu omámení.

Podle Iana Camerona se lidé v baru stávají vlastně součástí toho, co pijí, v tomto případě vaporizované směsi ginu, toniku a citronu.

'Smrdíte jako alkoholik'

Ne všem se ale nový bar líbí. Třeba deník Daily Maily ironicky poznamenal, že Britové rozhodně nepotřebují vynalézat způsoby, jak do sebe dostávat ještě více alkoholu než teď.

Za třináctilibrové vstupné zůstane člověku po návštěvě baru lepkavá kůže „a navíc smrdíte jako alkoholik“, uzavřel svoji kritickou recenzi Daily Mail.

Vojtěch Berger, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme