V Moskvě shořel sklad. Zemřelo 17 dělníků z Kyrgyzstánu

Při velkém požáru skladu v Moskvě dnes zemřelo nejméně 17 lidí. Dalších 12 se na místě podařilo zachránit, čtyři zraněné pak zdravotníci převezli do nemocnice. Proč objekt, ve kterém bylo v té době přes 30 lidí, zachvátily plameny, zatím není jasné. Vyšetřovatelé prověřují několik možných verzí příčin neštěstí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči (ilustrační foto)

Hasiči (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

"Při hašení byla objevena místnost zablokovaná ohněm. Hasiči prorazili jednu ze stěn a uvnitř našli 16 mrtvých," sdělila tisková služba ministerstva. O něco později úřady oznámily, že zemřela jedna z osob, které se podařilo z budovy evakuovat.

Agentura TASS s odvoláním na nejmenovaného policejního činitele upřesnila, že všechny oběti i zachránění pocházejí z Kyrgyzstánu. V tiskárně na severovýchodě ruské metropole pracovali legálně.

Zdroj uvedl na pravou míru také předchozí informaci, že tito lidé v objektu i žili. "Požár vypukl, když se ve skladu typografie střídaly směny. Ti dělníci, kteří zemřeli, v podniku nežili. Nastoupili na ranní směnu," řekl.

Oheň se podle náměstka ministra pro mimořádné situace Leonida Běljajeva vznítil od lampy v přízemí v překladové místnosti. Výtahovou šachtou se pak rozšířil do čtvrtého podlaží, kde se pracovalo. Některé ze zaměstnanců se nepodařilo zachránit, protože se před dýmem uchýlili do prostor, z nichž pak nebylo úniku. "Udusili se kouřem," dodal Běljajev.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme