V Německu skončila stávka pilotů aerolinek Germanwings

Po dvanácti hodinách skončila stávka pilotů německých aerolinek Germanwings, které patří koncernu Lufthansa. Z 500 naplánovaných letů muselo vedení společnosti zrušit přibližně stovku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Piloti aerolinek Germanwings letos stávkují už podruhé, požadují zachování firemního benefitu

Piloti aerolinek Germanwings letos stávkují už podruhé, požadují zachování firemního benefitu | Zdroj: Reuters

Stávka nejvíce postihla spolkové země Severní Porýní, Vestfálsko a Duryňsko, kde tento týden končí podzimní prázdniny a řada rodin se vrací z dovolených.

Podle informací Germanwings bylo na seznamu pasažérů právě v časovém rozmezí stávky na 1100 dětí.

Vnitrostátní lety byly z velké části zrušeny zcela. Cestující museli přestoupit na vlak. Piloti požadují od vedení aerolinek zachování firemního benefitu.

Do předčasné penze mohou odejít už v 55 letech s tím, že jim společnost platí 60 procent platu do doby, než začnou pobírat státní důchod. Pro Lufthansu je to příliš drahé.

Piloti německých aerolinek Germanwings letos stávkují už podruhé. Předchozí stávka byla v létě, kdy muselo být zrušeno více než sto vnitrostátních letů.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme