V Nice sloužili mši za oběti atentátu, v nemocnicích stále bojuje o život 12 lidí

Bohoslužba v katedrále v Nice připomněla oběti atentátu z minulého týdne. Zfanatizovaný tuniský přistěhovalec zabil kamionem 84 lidí. Najel do davu diváků na pobřežní promenádě ve státní svátek Francie 14. července. Mše byla věnovaná nejen obětem, ale i všem, kteří pomáhali zraněným a starají se o příbuzné mrtvých.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé na promenádě v Nice vzdávají květinami poctu obětem teroristického útoku

Lidé na promenádě v Nice vzdávají květinami poctu obětem teroristického útoku | Zdroj: Reuters

V katedrální lodi nebylo zdaleka plno. Mnozí obyvatelé Nice ale vyjadřují svou solidaritu s obětmi útoku květinami a svíčkami u hudebního pavilonu v parku nedaleko místa, kde policie kamion řízený vrahem zastavila.

Radnice zřídila speciální konto na pomoc zraněným a pozůstalým po obětech. Hoteliéři zdarma přenechávají pokoje příbuzným, kteří přijeli za zraněnými nebo si už jen vyzvednout těla obětí.

V nemocnicích stále bojuje o život 12 těžce zraněných. Pět kompliců vraha Mohameda Bouhlela je ve vazbě a prokuratura vyšetřuje jejich podporu atentátníka jako zločinné spolčení.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme