V Rakousku byl obviněn Čech z převaděčství, vezl čtyři desítky uprchlíků

Rakouské úřady zadržují v souvislosti s pašováním uprchlíků českého občana. Mladého muže zatkla rakouská policie koncem července. Při prohlídce jeho vozu našla v nákladním prostoru 37 uprchlíků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakouská policie zadržela na konci července Čecha s 37 uprchlíky ve voze na dálnici nedaleko Vídně. Byl obviněn z převaděčství (ilustrační foto)

Rakouská policie zadržela na konci července Čecha s 37 uprchlíky ve voze na dálnici nedaleko Vídně. Byl obviněn z převaděčství (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„V tuto chvíli se nachází ve vězeňském zařízení v Sankt Pölten v Dolních Rakousích. Má přiděleného rakouského advokáta. Nelze předvídat, jak celá záležitost dopadne a kdy bude ukončeno vyšetřování,“ sdělila Českému rozhlasu mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Muž se k činu přiznal. Zatím není jasné, zda byl součástí organizované skupiny, nebo zda jednal sám.

V Maďarsku a Rakousku mezitím pokračuje vyšetřování nálezu 71 těl migrantů z nákladního automobilu, který byl objeven ve čtvrtek v odstavném pruhu dálnice A4 u rakousko-maďarských hranic. Kvůli pašování migrantů zpřísnilo Rakousko kontroly na přechodech své východní hranice.

Marie Machytková, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme