Vatikán nebo opera La Scala. Italská armáda chrání nejznámější památky před terorismem

Nejznámější italské památky stále chrání vojáci. Takzvaný Islámský stát totiž v minulosti hrozil například obsazením Svatopetrské baziliky ve Vatikánu. Armáda i policie hlídá také milánskou katedrálu nebo operu La Scala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle místních se terorismus Itálii vyhnul kvůli policejním i vojenským hlídkám (ilustrační foto)

Podle místních se terorismus Itálii vyhnul kvůli policejním i vojenským hlídkám (ilustrační foto) | Foto: René Fluger | Zdroj: ČTK

Itálie zatím nezažila žádný útok radikálních islamistů. Ochranu pamětihodností i turistů ale tamní bezpečnostní složky berou velmi vážně. „Je tu bezpečno, nic se nemůže stát,“ komentuje situaci jeden z vojáků, stojících na italském náměstí Piazza del Duomo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Itálie zatím žádný útok ze strany radikálů nezažila. Situaci svou reportáží přiblíží Robert Mikoláš.

Ten stojí před vchodem do katedrály, kde s ostatními příslušníky ozbrojených sil z bezpečnostních důvodů kontrolují všem návštěvníkům tašky a baťohy. Zároveň žádají turisty, aby citlivé fotky, zachycující hlídky a bezpečnostní opatření, vymazali ze svých telefonů i fotoaparátů.

„Zatím se nic nestalo, vlna teroru se Itálii doposud vyhnula. Je to díky tomu, že v ulicích hlídkují jak policisté, tak i vojáci,“ podotýká Giovanni, čtyřicetiletý bankéř z Milána.

Robert Mikoláš, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme