Ve Francii se srazil autobus s kamionem, šest dětí zahynulo

Při srážce autobusu s kamionem v západní Francii zemřelo šest dětí. Další dva lidé jsou zranění, včetně řidiče autobusu. Osm dětí a řidič nákladního automobilu vyvázli bez zranění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve Francii se srazil autobus s kamionem, šest dětí zahynulo

Ve Francii se srazil autobus s kamionem, šest dětí zahynulo | Zdroj: Reuters

„Autobus míjel malý nákladní vůz, ze kterého se uvolnila bočnice a ve velké rychlosti zasáhla levou stranu autobusu," popsal nehodu francouzskému rozhlasu tajemník ministra dopravy Alain Vidalies.

V autobuse cestovalo 15 dětí a dva řidiči. Středoškoláci jeli z ostrova Oléron do obce Surgeres. S nákladním vozem, který převážel stavební odpad, se autobus srazil krátce po sedmé hodině ranní ve městě Rochefort v departmentu Charente-Maritime na západě Francie.

„Vláda soucítí s rodinami a blízkými obětí nehody autobusu u Rochefortu,“ napsala na sociální síti Twitter současná ministryně životního prostředí Ségolène Royalová, která se možná brzy stane novou ministryní zahraničí.

„Se zármutkem jsem přijal zprávu o nehodě, která se stala ráno poblíž města Rochefort. Vyjadřuji upřímnou soustrast všem blízkým obětí,“ uvedl Twitteru francouzský prezident François Hollande.

Na místo nehody podle francouzského premiéra Manuela Vallse přijede Royalová i ministryně školství Najat Belkacemová.

„Bolest a soucit po nehodě školního autobusu v Rochefortu, která si vyžádala životy šesti mladých lidí. Ségolène Royalová a Najat Belkacemová vyrážejí na místo,“ oznámil na Twitteru Valls.

Ve Francii se srazil autobus s kamionem, šest dětí zahynulo | Foto: Reuters

Ve Francii se srazil autobus s kamionem, šest dětí zahynulo | Foto: Reuters

ČTK, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme