Ve Skotsku vykolejila horská dráha. Při nehodě se zranilo 10 lidí

Osm dětí a dva dospělí se odpoledne zranili při vykolejení horské dráhy v parku ve skotském North Lanarkshiru. Informovala o tom BBC. Podle policie všichny odvezli do nemocnice a park M&D's byl evakuován.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Horská dráha, ilustrační foto

Horská dráha, ilustrační foto | Foto: stock exchange, Uživatel: icekitty37

„Slyšela jsem hlasitou ránu. Nejdříve jsem myslela, že to je součást jízdy, protože byla hlasitá i přes den,“ popsala BBC 13letá Caitlin Barnes. Sama byla na horské dráze před nehodou dvakrát.

„Když jsem se ale podívala tím směrem, viděla jsem, jak se vozík hroutí k zemi. Spadl na jinou jízdu,“ dodala. Na atrakci podle ní zůstalo uvězněno asi 10 lidí, jedna dívka hlavou dolů.

Ostatní návštěvníci jim běželi pomoct a zavolali záchranku. „Když dorazili, křičeli na všechny, abychom park opustili a evakuovali ho,“ doplnila Caitlin Barnes.

Na webových stránkách park M&D's uvádí, že na danou horskou dráhu nesmí děti do deseti let a do 14 let musí mít doprovod dospělého. Atrakce se údajně může pohybovat rychlostí až 40 mil za hodinu, tedy asi 64 kilometrů za hodinu.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme