Ve Španělsku vykolejil vlak, zemřeli čtyři lidé včetně strojvůdce

Na severozápadě Španělska v pátek ráno vykolejil portugalský osobní vlak s 63 cestujícími a dvěma členy posádky. Při nehodě čtyři lidé, včetně strojvůdce, zemřeli a téměř 50 bylo zraněno, někteří z nich těžce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na místě nehody španělského vlaku je mnoho zraněných. Zasahují hasiči

Na místě nehody španělského vlaku je mnoho zraněných. Zasahují hasiči | Zdroj: Reuters

Osobní vlak na trati mezi španělským městem Vigo a portugalským městem Porto vykolejil kolem 9.30 poblíž stanice Porriňo v galicijské provincii Pontevedra. Příčina nehody není zatím jasná.

Podle cestujících nejel vlak v okamžiku před nehodou příliš rychle. Právě podjel silniční most a blížil se do stanice, která byla asi 200 metrů vzdálená. První vůz soupravy vykolejil a narazil do železničního sloupu. Nehodu ihned začala vyšetřovat španělská železniční společnost Adif. Její příčina však stále není známá.

„Vlak najednou prudce zabrzdil a spadla na nás zavazadla. Moje matka spadla na otce a poranila ho. Bylo nás v kupé asi pět, jeden muž spadl na zem. Když jsme vylezli ven, viděli jsme zakrvácené lidi,“ popisuje jedna z cestujícíh.

Vlak patří portugalské společnosti Comboios Portugal, také jeho řidič byl Portugalec. Nehoda se stala asi deset minut poté, co vlaková souprava vyjela ze zastávky Guixar ve Vigu.

Politické strany v Galicii přerušily dnes s ohledem na nehodu kampaň před volbami do regionálního parlamentu, které se konají za dva týdny. Na místo nehody zamířil místopředseda galicijské vlády Alfonso Rueda.

Nehoda vlaku ve Španělsku se stala nedaleko stanice Porriňo | Foto: Reuters

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme