Ve ztroskotaném plavidlu s běženci objevili u Libye 45 mrtvých, desítky se pohřešují

Posádka italské lodi dnes v nitru napůl potopeného plavidla, které ztroskotalo u Libye, objevila těla 45 lidí. Zachránila 135 běženců, ale desítky dalších jsou pohřešovány, uvedlo italské námořnictvo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počet migrantů, kteří na člunech připlouvají do Evropy, v posledních dnech znovu vzrůstá (ilustrační foto)

Počet migrantů, kteří na člunech připlouvají do Evropy, v posledních dnech znovu vzrůstá (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Jde o třetí neštěstí v posledních třech dnech. Od středy zahynulo už několik desítek migrantů. V průběhu dneška italská pobřežní stráž vyzvedla při sérii zásahů z vln Středozemního moře více než 2000 běženců. Od pondělka jich tak bylo zachráněno 14 tisíc.

Podle agentury AFP je důvodem dnešní katastrofy znovu přetížení lodi. Tentokrát se potopilo rybářské plavidlo. Italská pobřežní stráž informovala, že dostala naléhavou žádost o pomoc z lodi převážející údajně 350 lidí.

Záchranáři zasahovali dnes v moři celkem 17krát. Včera podnikli 22 různých zásahů, při nichž zachránili z moře 4000 lidí.

Ve čtvrtek zahynulo při podobném neštěstí 20 až 30 lidí a zachráněno jich bylo asi 80. Ve středu se v této oblasti převrátilo rybářské plavidlo s uprchlíky a pět z nich přišlo o život.

Lidé, kteří přežili, nicméně zástupcům Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) řekli, že z jejich lodi mohlo zahynout až 100 lidí, kteří zůstali uvěznění uvnitř plavidla.

U Libye utonulo nejméně 20 migrantů, dalších 100 se pohřešuje od středy

Číst článek

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme