Vládní speciál přepravil většinu cestujících z havarovaného autobusu na Slovensko

Většina cestujících ze slovenského autobusu, který havaroval v úterý v Srbsku, je doma, nebo se tam brzy vrátí. Slovenský vládní speciál večer přepravil do Bratislavy 23 Čechů a Slováků. Zraněné rozvezly sanitky do nemocnic, ve kterých má na pozorování zůstat pět lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Havarovaný slovenský autobus v Srbsku

Havarovaný slovenský autobus v Srbsku | Zdroj: ČTK

Podle slovenského ministra vnitra Roberta Kaliňáka přivezl vládní speciál 13 Slováků a deset Čechů.

„Nejhůře zranění jsou tři Slováci a dva Češi," uvedl na letišti Kaliňák s tím, že tato pětice bude hospitalizována v nemocnici ministerstva vnitra.

V Srbsku zatím zůstávají dvě Slovenky, jejichž zranění nedovolují převoz. Jedna z nich je zraněná velmi těžce, její stav je ale stabilizovaný. Druhá žena utrpěla středně těžká zranění. Oběti nehody, mezi nimiž jsou dvě Češky, musí rovněž zůstat v Srbsku, dokud tamní vláda nevydá povolení pro převoz do vlasti.

Při nehodě autobusu s klienty cestovní kanceláře Aeolus, která působí na českém i slovenském trhu, zahynulo celkem pět lidí - kromě dvou Češek to byli tři Slováci. Vozidlo s 29 cestujícími a dvěma řidiči havarovalo v úterý nad ránem na úseku dálnice Niš-Bělehrad u obce Bobovište.

Příčinou nehody byla nejspíš lidská chyba

Srbští policisté se domnívají, že nehodu nejspíš zavinila lidská chyba. Autobus totiž vyjel ze silnice na rovném a přehledném úseku dálnice a vyšetřovatelé nezjistili na vozovce žádnou překážku.

„Zatím nenašli žádnou závadu, i když intenzivně pátrají. Jak to u takových nehod bývá, lidský faktor je v tomto případě rozhodující, a i úvodní výpovědi samotného řidiče tuto verzi do určité míry potvrzují,“ řekl slovenský ministr vnitra Kaliňák.

ČRo, Martin Hromádka, Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme