VIDEO: Šikanovali jste mě, tak jsem si koupil zbraň. Útočníka v Mnichově natočil svědek

Americká televizní stanice CNN ve svém vysílání zvěřejnila video svědka, zachycující střelce na střeše mnichovského obchodního centra. Mladý muž si stěžuje na šikanu i "Zasr.. Turky". Po chvíli spouští palbu a ozývá se křik kolemjdoucích. Podle německé prokuratury nešlo o teroristický čin, střelec trpěl depresemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie v Mnichova i nadále zasahuje

Policie v Mnichova i nadále zasahuje | Zdroj: Reuters

Jednomu ze svědků páteční střelby v Mnichově se podařilo natočit na video, jak se útočník prochází po střeše obchodního domu.

Nahrávka rovněž zachycuje krátký rozhovor, z něhož je patrné, že střelec se nehlásí k Islámskému státu ani jiné teroristické organizaci. Místo toho si stěžuje na šikanu. „Kvůli vám jsem byl sedm let šikanovaný, teď si musím koupit zbraň,“ křičí.

Útočník z Mnichova se léčil s depresí, o terorismus nešlo

Číst článek

„Zasr... Turci,“ dodává střelec. „Zasr... cizinci! Volejte policii,“ odpovídá muž s mobilem dalším lidem, kteří s ním střelce z balkonu sledují, a všímá si, že má zbraň, kterou nabíjí.

Útočník se však ohrazuje. „Jsem Němec. Narodil jsem se tady, v oblasti Hartz IV, které se taky jinak říká oblast Turků.“ Podle reportérky americké televize CNN, která video ve svém vysílání zveřejnila, měl útočník pocházet s oblasti se špatnou ekonomickou situací.

Autor videa namítá, že útočník patří do psychiatrické léčebny, ten však odpovídá, že už tam byl a spouští palbu. Ozývá se křik a svědci z balkonu se krčí za betonovou zídkou.

Střelec z Mnichova lákal lidi přes facebook do McDonald's na jídlo zdarma, potvrdila policie

Číst článek

Střelba si vyžádala devět obětí, mezi nimiž byli převážně mladí lidé, a 27 zraněných. Útočník následně obrátil zbraň proti sobě.

Na sobotní tiskové konferenci ředitel mnichovské policie Hubertus Andrä potvrdil, že střelcem byl 18letý Němec s iránskými kořeny, který trpěl depresemi a náhlými výbuchy hněvu. Napojení na mezinárodní terorismus vyloučil.

Petra Holinková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme