Video ukazuje minuty před smrtelnou autonehodou. Má odstrašit nezodpovědné řidiče

Britská policie zveřejnila mimořádně odstrašující video. Záběry z mobilního telefonu ukazují divokou jízdu dvou zdrogovaných mladíků krátce před jejich smrtelnou havárií. Rodiny obou chlapců daly policii souhlas, aby video pustila do světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

auto

auto | Foto: stock exchange

Na dvouapůlminutovém videu se 20letý Kyle Careford, který nemá řidičský průkaz, řítí rychlostí kolem 150 kilometrů v hodině okreskami jihoanglického hrabství Sussex. Vedle něj sedí o rok starší otec malé holčičky Michael Owen.

Na záběrech je vidět zběsilá jízda a hecování obou zdrogovaných mladíků. Poté je slyšet náraz do hřbitovní zdi v Crowborough v dubnu letošního roku, který Michael a Kyle nepřežili. Také je slyšet záchranáře, jak se na posádku vozidla snažili mluvit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Video ukazuje minuty před smrtelnou autonehodou. Má odstrašit nezodpovědné řidiče. Natáčel londýnský zpravodaj Jiří Hošek

„Byla jsem úplně zničená. Bylo pro mě strašně těžké vydržet se na to video dívat. Byl to šok, i když jsem věděla, co bude následovat. Nebylo snadné tu skutečnost znovu přijmout, ale já to prostě musela vidět," řekla BBC matka Michaela Owena Kat Westonová.

Přestože to pro obě rodiny mladíků nebylo lehké, nakonec se zveřejněním videa souhlasily. Kat Westonová by prý byla ráda, kdyby zafungovalo jako drsné odstrašení.

„Když to video zachrání jeden lidský život, tak jeho zveřejnění za to stálo. Jakkoli je to pro nás těžké, aspoň to pomůže někomu jinému," dodala Westonová.

Upozornění: Video obsahuje drastické záběry.

Jiří Hošek, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme