Vlak společnosti RegioJet se na Slovensku srazil s kamionem, zranilo se 35 lidí

Při nehodě českého vlaku na jihu Slovenska se zranilo 35 lidí, z toho několik těžce. Souprava společnosti RegioJet se na železničním přejezdu u Velkého Mederu srazila s kamionem. Strojvůdce vlaku museli z vlaku vyprošťovat záchranáři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žluté vlaky RegioJet

Žluté vlaky RegioJet | Foto: Student Agency

„Řidič vlaku byl zaklíněný ve své kabině, záchranáři ho museli vystřihovat. Vrtulník záchranné služby ho v bezvědomí odvezl do nemocnice," potvrdila mluvčí Železnicí Slovenské republiky Martina Pavlíková. Podle záchranářů si nehoda celkem vyžádala 35 zraněných.

Zabezpečovací zařízení přejezdu bylo v době nehody podle Železnic Slovenské republiky plně funkční a v provozu.

Strojvedoucího transportoval vrtulník

„Většina zaměstnanců na této lince jsou Slováci. Jde o vnitrostátní linku mezi Bratislavou a Komárnem. Z 95 procent tam tedy jezdí výhradně slovenští cestující," oznámila mluvčí přepravní společnosti Radka Šťávová.

Podle záchranářů zranění cestující utrpěli otřesy mozku, zlomeniny a odřeniny. Zdravotní stav strojvedoucího je vážný, do nemocnice ho musel transportovat vrtulník.

Trať i zabezpečovací zařízení jsou silně poškozené, místo vlaků tam tak podle mluvčí nejspíš celý den budou jezdit náhradní autobusy.


Vlak vykolejil, kamion zůstal převrácený

Příčiny nehody se teprve vyšetřují. Podle Šťávové je ale jasné, že vlak smetl kamion na železničním přejezdu, kde v té době zřejmě neměl co dělat.

Celý vlak po srážce vykolejil. Kamion skončil převrácený na zahradě domu, hasiči teď zajišťují, aby z něj do okolí neunikaly žádné nebezpečné látky. Kromě hasičů jsou na místě dva vrtulníky, čtyři sanitky a policisté. Ti už informovali, že alkohol v krvi u řidiče kamionu nezjistili.

Jakub Lucký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme