Výbuch v istanbulském metru zranil pět lidí. Podle starosty šlo o trubkovou bombu

Metrem v tureckém Istanbulu otřásl odpoledne výbuch, jehož příčina zatím není zcela známa. Zraněno bylo několik lidí - podle různých zdrojů pět až šest. Zatím se nepotvrdila původní informace o jednom mrtvém. Policie se k události dosud nevyjádřila, starosta místní čtvrti Bayrampaşa Atilla Aydiner mluví o trubkové náloži. Jiné zdroje zmiňují výbuch elektrického transformátoru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyšetřovatelé pátrají po příčinách výbuchu v istanbulském metru

Vyšetřovatelé pátrají po příčinách výbuchu v istanbulském metru | Zdroj: Reuters

Po explozi byl zcela přerušen provoz metra ve stanici Bayrampaşa. Na místo podle tureckých televizních stanic dorazilo mnoho sanitek a hasičských vozidel. Úřady se rozhodly zastavit preventivně i povrchovou tramvajovou dopravu.

Zrnité záběry bezpečnostních kamer ukázaly velký záblesk světla na nadjezdu, po kterém následovala sprška jisker padají k zemi nad projíždějícími auty na blízké silnici.

Exploze na viaduktu poblíž stanice metra v úseku, kde metro jezdí po povrchu, vyvolala mezi obyvateli obavy z teroristického útoku. Ten si v říjnu na centrálním nádraží v metropoli Ankaře vyžádal přes stovku mrtvých a byl připsán na vrub extremistické organizaci Islámský stát, která působí v sousední Sýrii a Iráku.

Podle v Istanbulu žijící české učitelky Kateřiny Kohutové metro dál jezdí a ve městě je relativní klid:

„Akorát jeden most je uzavřen, takže je šílená doprava. Lidé nikam nevyjíždějí. Ale rozhodně tady není žádná panika. Lidé jsou zvyklí na to, že se občas něco takového stane. Není to ani nijak frekventované místo. Metrem jezdím pořád a upřímně, ani jsem nevěděla, kde ta stanice je.“

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme