Vyšetřovatelé v Istanbulu identifikovali zatím 13 mrtvých cizinců. Češi mezi oběťmi nejsou

Vyšetřovatelé v Istanbulu identifikovali zatím 13 cizinců, kteří zemřeli při atentátu na letišti v tureckém Istanbulu. Nejsou mezi nimi žádní Češi. Podle nové bilance tureckých úřadů stoupl počet obětí útoku na 41, nejméně 239 lidí je zraněných.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranáři na místě výbuchu na Atatürkově letišti v Istanbulu

Záchranáři na místě výbuchu na Atatürkově letišti v Istanbulu | Zdroj: Reuters

Dnes kolem poledne guvernér Istanbulu oznámil, že identifikováno bylo 37 ze 41 obětí. Mezi nimi je 24 Turků. Mezi cizinci je pět Saúdů, dva Iráčané, Tunisan, Uzbek, Číňan, Íránec, Ukrajinka a Jordánec. Devatenáct těl bylo podle úřadů už předáno rodinám.

K útoku došlo včera před desátou večer. Trojice útočníků oblečená v černém přijela na Atatürkovo letiště taxíkem. Ozbrojeni byli automatickými puškami a pod oblečením měli sebevražedné vesty s výbušninami. Střílet začali podle svědků u vstupu do terminálu a také na parkovišti. Policisté střelbu opětovali. Útočníci se pak odpálili.

Jeden z nich se dostal dovnitř. Když ho pak policisté zasáhli, po chvíli odpálil nálož. Mohutný výbuch halu značně poničil.

Útok na třetí nejrušnější letiště v Evropě je vůbec nejkrvavějším atentátem v Istanbulu a jeden z nejhorších v dějinách země. Zatím se k němu nikdo nepřihlásil, turecká policie i premiér Benali Yildirim ale podezírají samozvaný Islámský stát.

Policie kvůli útoku v Istanbulu zvyšuje zabezpečení mezinárodních letišť v Česku

Číst článek

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme