Zákaz letů do Egypta tvrdě zasáhl ruské cestovní kanceláře

Na stovky milionů dolarů odhadují ruské cestovní kanceláře ztráty plynoucí ze zákazu letů do Egypta. Ten byl po Turecku druhou nejoblíbenější destinací ruských turistů. Mnohé cestovní kanceláře se proto obávají bankrotu. Výnos o zákazu letů ruských leteckých společností do Egypta podepsal prezident Putin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruské letecké společnosti dočasně nesmějí létat do Egypta

Ruské letecké společnosti dočasně nesmějí létat do Egypta | Zdroj: ČTK

V prvním pololetí letošního roku podle státní agentury Rosturizm strávil dovolenou v Egyptě víc než milion Rusů. Asociace touroperátorů oznámila, že cestovní kanceláře do konce roku prodaly asi dvě stě tisíc zájezdů do této země.

Cestovky už zaplatily leteckým společnostem a egyptským partnerům, nejprve tedy s nimi budou muset vyjednat podmínky vrácení záloh.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyšetřování havárie ruského airbusu v Egyptě tvrdě dopadá na turistický průmysl. Mluvil o tom zpravodaj ČRo v Moskvě Martin Dorazín

Svým klientům už začaly nabízet alternativní destinace, hlavně Turecko, a zároveň požádaly o pomoc federální vládu. Ta by se pomocí turistickému průmyslu měla zabývat už tento týden.

Nižší poptávku po cestách do Egypta zaznamenaly i české cestovní kanceláře. Už zakoupené zájezdy ale čeští turisté neruší.

Poptávka po zájezdech do Egypta klesá po zkáze ruského letadla i mezi Čechy

Číst článek

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme