Záplavy postihly i Rakousko. Zatím bez obětí na životech

U našich jižních sousedů postihly dnešní záplavy především Dolní Rakousko. Na dva tisíce hasičů z celého okolí bojuje s následky vodního živlu. Rakušané nemají žádné oběti na životech, ale hmotné škody jsou náhlých záplavách značné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodně na Děčínsku (ilustr. obr.)

Povodně na Děčínsku (ilustr. obr.) | Foto: Hasičský záchranný sbor Úst. kraje

Nejhůře je v částech Dolního Rakouska, kde je situace stále velmi kritická. Tahle spolková země je povodněmi nejhůře postižená letos už poněkolikáté. Ve vinařské oblastí Weinviertel po celou noc hasiči odčerpávali vodu ze stovek sklepů. Hasiči jsou zde v permanentním nasazení.

Momentálně jsou na tom nejhůře obyvatelé obce Obritz, kde je hodně domů zaplaveno až do výše dvou metrů. Podobně to vypadá i v sousedních vesnicích. Jedná se o část blízko hranic s Moravou ke Znojmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marie Woodhamsová mluvila v Dopoledním Radiožurnálu o povodňové situaci v Rakousku

Škody způsobil potok Pulkau, který se proměnil v dravou řeku. Pozdě v noci se ještě přihnala velká voda od Zellendorfu a zaplavila pole. Včera tam dokonce vyhlásili poplach katastrofy.

Rakušané jsou k sobě v postižených oblastech solidární. Pomáhají si jeden druhému. Lidé mají také velkou úctu k hasičům, kteří nezištně pomáhají, jsou obětaví, nepočítají hodiny v nasazení a klidně pracují i dvě směny v kuse.

Marie Woodhamsová, Lukáš Vincourek, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme