Země EU nepošlou na Ukrajinu zbraně. Podle Hollanda nelze krizi řešit vojensky

Francie je proti vyzbrojování Ukrajiny v konfliktu s Ruskem. Prezident Francois Hollande odmítl možnost, že by země Evropské unie začaly dodávat ukrajinské armádě zbraně a vojenskou techniku. Podle něj nelze krizi řešit vojensky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský prezident François Hollande

Francouzský prezident François Hollande | Foto: European Parliament

Prezident Hollande je připravený podpořit další sadu protiruských sankcí, i když to může negativně ovlivnit ekonomiku evropských zemí.

Zatím je však neústupný v otázce prodeje vrtulníkových lodí Rusku, bez ohledu na silný tlak ze strany Spojených států. Konečné rozhodnutí v této otázce by mohl Hollande oznámit v průběhu dvou týdnů, nepředpokládá se však, že by Francie mohla svůj postoj změnit.

Francouzské deníky si všímají toho, že se Francois Hollande snaží být evropským vůdcem a jedním z hlavních přívrženců ostrého postoje vůči Rusku, na straně druhé má ale značně omezené možnosti vzhledem k rozsahu kontraktů, které Paříž s Moskvou uzavřela a které nehodlá rušit.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme