Zpřísněná pravidla pro migranty začnou v Německu platit už o víkendu

Německo urychluje zpřísňování pravidel pro žadatele o azyl. Původně měl nový imigrační zákon začít platit od 1. listopadu, nakonec nová opatření vstoupí v platnost už o víkendu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokud je v Evropě nějaká země, které se současná uprchlická vlna dotkla jen velmi málo, pak je to právě Švýcarsko

Pokud je v Evropě nějaká země, které se současná uprchlická vlna dotkla jen velmi málo, pak je to právě Švýcarsko | Foto: Santi Palacios | Zdroj: ČTK

Vláda se tak snaží co nejrychleji řešit přetížení Německa uprchlíky. Do země už jich přišly statisíce, a podle neoficiálních vládních odhadů, které unikly do tisku, by jich letos mohlo být až 1,5 milionu.

Jedním z opatření v novém zákoně je totiž i zrychlené vypovídání neúspěšných žadatelů o azyl. Německo tak chce ze země co nejdříve dostat všechny ty, kteří tam nemají právo zůstat, což se týká především obyvatel Balkánu.

V souvislosti s dřívějším zavedením zákona do praxe se tak v německém tisku objevila informace, že už na počátku příštího týdne Němci vypraví první speciální lety s odmítnutými žadateli o azyl.

Nový azylový zákon také prodlužuje pobyt v záchytných táborech pro uprchlíky ze tří na šest měsíců. Během této doby mají imigrační úředníci stihnout rozhodnout o přidělení, nebo zamítnutí azylu. Žadatelé o azyl budou také místo finančních dávek více dostávat hmotnou pomoc.

Na druhé straně chce německá vláda podpořit začlenění těch uprchlíků, kteří mají velkou šanci se v Německu usadit. Týká se to hlavně Syřanů, pro které už během pobytu v přijímacích zařízeních zpřístupní integrační a jazykové kurzy.

Simona Bartošová, Filip Nerad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme