Bezvízový styk s Kanadou možná opět na dohled

Kanadská víza pro české občany se znovu dostanou na jednání unijních ministrů vnitra. Mají posoudit, jestli Kanada podniká kroky k návratu do původního stavu před loňským červencem. Tedy, jestli směřuje ke zrušení vízové povinnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanada

Kanada | Foto: Emanuel Macoun

Evropská komise dala Kanadě lhůtu do konce minulého roku k určení opatření, která povedou k obnovení bezvízového režimu pro občany Česka. Pohrozila jí, že doporučí členským zemím zavedení víz pro držitele kanadských diplomatických a služebních pasů.

Ministři vnitra se po uplynutí lhůty scházejí poprvé. Nová Evropská komise ale také pracuje teprve necelý měsíc a žádné odvetné kroky vůči Kanadě zatím nenavrhla.

Podle diplomatických zdrojů čeká na rozhodnutí Rady členských zemí, jak tvrdý postoj ke kanadské administrativě zaujmout.

Zatím se v tomto případě Česko od ostatních členů Unie nedočkalo jiné, než slovní podpory.

Pavel Novák, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme