Google obstál ve sporu u Evropského soudního dvora

Americká společnost Google neporušuje podle Evropského soudního dvora zákony o ochranných známkách. Nejvyšší soudní instance Evropské unie v Lucemburku odpovídala na otázku francouzského kasačního soudu. U něj vede Google spor s majiteli značky moderního oblečení Louis Vuitton a dalšími firmami o používání jejich názvů jako klíčových slov ve vyhledavači.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Google

Google | Foto: Google

S firmou Google se několik francouzských společností pře o to, jestli může ve své reklamní aplikaci AdWords používat jména jejich značek jako klíčová slova. Ty si totiž může každý zadavatel inzerce zvolit sám a nechat pomocí nich vyhledat svou reklamu.

Po zadání slov, která jsou stejná jako například název módní firmy Louis Vuitton, ale vyhledavač naviguje i na stránky obchodů nabízejících napodobeniny značkových výrobků. Podle Evropského soudního dvora se Google nedopustil porušení autorského práva.

Vlastníci ochranných známek tak nemohou postupovat proti poskytovateli internetové aplikace. Žalovat ale mohou jiné inzerenty, kteří používají jejich názvy k vlastní propagaci.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme