EU se poradí s duchovními mnoha náboženství, jak bojovat s chudobou

Špičky Evropské unie si vymění s duchovními několika náboženství zkušenosti z boje proti chudobě. V Bruselu se sejdou šéf Evropské komise, předseda Europarlamentu a ‚unijní prezident‘ s 20 čelními představiteli nejen křesťanských náboženských komunit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Modlitba před jídlem

Modlitba před jídlem | Foto: Comstock Images

Ostřihomský arcibiskup, hlavní rabín Francie nebo člen rady mezinárodní společnosti vyznavačů Krišny. To jsou jen některé z osobností, které budou diskutovat s Josém Barrosem, Jerzym Buzkem a Hermanem van Rompuyem o tom, jak by měla Evropa potírat chudobu.

Letošek je v Unii Rokem boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení. Evropská sedmadvacítka si chce stanovit cíl snížit do roku 2020 počet Evropanů ohrožených chudobou o 25 %. To ale bude vyžadovat mnoho kroků v podpoře hospodářství a vzdělávání.

Církve a náboženská společenství mají velké a letité zkušenosti s pomocí chudým. Unie chce jejich názory vyslechnout.

V Česku je lidí, kterým chudoba hrozí, nejméně v Evropě, okolo devíti procent. Materiálním nedostatkem u nás trpí jen šestnáct procent obyvatel.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme