Klaus vystoupí na summitu EU-Asie. Chce klást důraz na mezinárodní spolupráci

Vrcholní politici šestnácti asijských zemí, členských států Evropské unie a také vysocí představitelé Austrálie, Nového Zélandu a Ruska se sjeli do Bruselu. Začíná tam totiž 8. euroasijský summit. Na vrcholné schůzce se bude mluvit mimo jiné o možnostech lepší správy věcí veřejných. S projevem na summitu vystoupí také český prezident Václav Klaus.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Klaus

Václav Klaus | Foto: Tomáš Adamec

„Já vystoupím v první sekci, která se jmenuje Globální vládnutí a jak ho udělat efektivnější. Mé vystoupení bude na téma tohoto a samozřejmě každý ví, že já nejsem přívržencem globálního vládnutí. Myslím si, že každá země si musí hlavně dát do pořádku své věci a nedá se to suplovat tím, že jim někdo bude shora něco nařizovat,“ řekl Klaus.

Euroasijský summit má především zlepšit vzájemnou ekonomickou spolupráci. Evropa a Asie společně představují šedesát procent světové produkce a globálního obchodu a misky vah se poslední dobou převažují čím dál výrazněji na asijskou stranu, zejména díky Číně a Indii.

Pavel Novák, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme