Evropská komise kritizuje obsluhu letišť

Obsluha letišť a jejich pozemní obsluha sklidili kritiku Evropské komise za kolaps letecké dopravy. Podle eurokomisaře pro dopravu Siima Kallase jsou právě letiště a jejich odbavovací služby slabým článkem řetězu v případě podobných problémů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britské letiště Heathrow bojuje s přívaly sněhu

Britské letiště Heathrow bojuje s přívaly sněhu | Zdroj: ČTK

Je to nepřijatelné a nemělo by se to opakovat. Kritizoval eurokomisař Kallas nepřipravenost evropských letišť na rozmary počasí. Letiště podle něj musejí brát vážně přípravy na situace takového druhu.

Podle předpovědí počasí se totiž dalo předpokládat, že bude třeba odklízet velké množství sněhu. Například bruselské letiště sice sníh odklidilo, ale nezajistilo si větší zásoby směsi na odmrazování letadel. Na několik hodin proto přerušilo provoz, ačkoli povětrnostní podmínky už nebyly špatné.

Kallas chce v nejbližších dnech pozvat na konzultace zástupce evropských letišt a handlingových společností a žádat od nich vysvětlení, proč je zima zastihla tak nepřipravené.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme