Berlín je s vývojem řecké krize nespokojený, kritizuje premiéra Tsiprase

Kvůli řecké krizi svolává německá kancléřka Angela Merkelová na poledne do svého sídla v Berlíně schůzku zástupců parlamentních stran. Chce je informovat o dalším postupu a pravděpodobně se s nimi bude také radit, jak se k případnému řeckému bankrotu postaví německá politika.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlevo řecký premiér Alexis Tsipras, prezident EK Jean-Claude Juncker a německá kancléřka Angela Merkelová

Vlevo řecký premiér Alexis Tsipras, prezident EK Jean-Claude Juncker a německá kancléřka Angela Merkelová | Zdroj: Reuters

Ve vládních kruzích v Berlíně je znatelné rozhořčení nad posledním vývojem a zejména nad kroky řeckého premiéra Alexise Tsiprase.

"Nemám slov," komentoval pro německou televizi vývoj v Řecku německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier. "Dali jsme jasně najevo, že chceme udržet Řeky v eurozóně,“ dodal.

Vinu za neúspěšná jednání Steinmeier připisuje řecké vládě a jejímu premiérovi. Ministr hospodářství a vicekancléř Sigmar Gabriel už Aténám přislíbil humanitární pomoc, na zmírnění následků případného bankrotu. Evropa prý nenechá Řeky na holičkách.

Věřitelé prý dali řecké vládě poslední nabídku, jak zabránit hrozícímu chaosu

Číst článek

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme