Britský premiér Cameron hovořil s šéfem Evropské komise o reformách EU

Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker se sešel se znovuzvoleným britským premiérem Davidem Cameronem. Jednali hlavně o budoucích změnách v unii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér Cameron se sešel s šéfem Evropské komise Junckerem

Britský premiér Cameron se sešel s šéfem Evropské komise Junckerem | Zdroj: Reuters

David Cameron slíbil před nedávnými volbami, že do dvou let vypíše referendum o britském členství v Evropské unii a dohodne nový způsob fungování Británie v osmadvacítce.

Oba státnici se sešli při pozdní večeři v rezidenci Chequers. David Cameron zdůraznil, že britští obyvatelé nejsou s nynějším stavem spokojení a že Evropa potřebuje změnu.

Juncker podle své mluvčí hlasy z Británie respektuje a údajně je ochotný pro Brity nalézt spravedlivé řešení. Nalezení východiska si ale vyžádá další jednání.

David Cameron se vydá už tento týden na cestu do Dánska, Nizozemska, Franice, Polska a Německa, kde chce o plánovaných změnách vyjednávat.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme