Europoslanci kritizují nerovnost pohlaví. Otcové prý mají dostat placené volno

Evropský parlament navrhuje desetidenní placené volno pro otce. Cílem je zapojit více mužů do péče o děti a pomoci ženám s návratem do práce. Návrh, o kterém dnes budou europoslanci hlasovat, podpořila i eurokomisařka pro spravedlnost Věra Jourová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

táta a dítě

táta a dítě | Foto: stock exchange

„Odvažuji se tvrdit, že Evropská unie přistupuje k ženám správně. I přes pokrok v této oblasti ale stále nerovnost pohlaví přetrvává,“ uvedla Jourová a přidala se tak k europoslancům v jejich kritice nerovného postavení mužů a žen v Evropě.

Češky dostávají za stejnou práci podle posledních údajů Eurobarometru skoro o čtvrtinu méně peněz než muži. To je jeden z nejhorších výsledků v Evropě.

Otcovská dovolená je jedno z opatření, která má matkám pomoct s návratem do práce. Návrh Evropského parlamentu ale není pro členské státy závazný.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme