Evropská unie vyčlení stovky milionů eur na boj s ebolou

Evropská unie pošle do Afriky na boj s ebolou nejméně několik stovek milionů eur, tedy řádově miliardy korun. Unie také bude mít vlastního koordinátora boje proti ebole. Bude jím kyperský člen nové Evropské komise Christos Stylianidis. Ten se chystá do postižených zemí přímo vydat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Těchoníně ošetřují pacienty s vysoce nakažlivými nemocemi. Právě tady by se mohla léčit ebola

V Těchoníně ošetřují pacienty s vysoce nakažlivými nemocemi. Právě tady by se mohla léčit ebola | Foto: Filip Jandourek

Unijní koordinátor pro boj s ebolou bude například sbírat informace o dopravě humanitární pomoci do zemí postižených epidemií nemoci. Nový kyperský eurokomisař Stylianidis prohlásil už při svém slyšení před poslanci Evropského parlamentu, že jeho první cesta povede do zemí západní Afriky zasažených virem ebola.

Dosluhující předseda Evropské komise José Barroso oznámil, že Unie už vyčlenila přes 24 milionů eur na hledání léku proti ebole, hlavně na výrobu vakcíny pro lékaře a zdravotnický personál.

Členské země mají se svými příspěvky na boj s ebolou přijít na jednání dnes. Například Velká Británie slibuje poskytnout 200 milionů eur. Česko by mohlo přispět 15 miliony korun.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme