Názory na provedení brexitu štěpí britský kabinet, spekulují tamní média

Britské představy a požadavky ohledně jednání o vystoupení z Evropské unie dnes bude řešit londýnská vláda. Množí se zprávy, že kabinet Theresy Mayové je ohledně realizace brexitu rozštěpený. Mayová mezitím potvrdila, že si nepřeje druhé unijní referendum o výsledcích jednání se zbytkem EU.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská premiérka Theresa Mayová (archivní foto)

Britská premiérka Theresa Mayová (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Ministerská předsedkyně podle Timesů odmítá i variantu, že by dohodu o nové podobě britských vztahů s Evropskou unií předložila veřejnosti při předčasných parlamentních volbách. Na dnešek Mayová pozvala členy vlády do svého víkendového sídla v Chequers, aby s nimi probrala jednotlivé varianty brexitu.

Premiérka pověřila ministerské úředníky, aby prozkoumali i ty nejkrajnější možnosti, včetně varianty, že by unijní občané potřebovali do Británie turistická víza.

Podle Guardianu jsou už teď patrné rozdíly třeba mezi proevropským přístupem ministerstva zahraničí a resortem vnitra, který má údajně coby jedinou prioritu drastické snížení migrace.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme