Padesát českých policistů odjelo hlídat unijní hranice do Maďarska, další brzy pojedou do Bulharska

Policie České republiky vyslala do zahraničí další kontingent policistů. Jejich úkolem bude hlídat hranice schengenského prostoru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté odjeli na misi do Maďarska

Policisté odjeli na misi do Maďarska | Foto: Policie ČR

Policisté vyrazili na svou osm týdnů trvající misi v pondělí v 11 hodin dopoledne z areálu Policejní akademie ČR v Praze. Budou ve smíšených hlídkách s maďarskými kolegy hlídat hranice v okolí města Szeget.


Slavnostního ceremoniálu při odjezdu se zúčastnil policejní prezident Tomáš Tuhý a maďarský velvyslanec Tibor Petö, který za Maďarsko poděkoval za spolupráci a policistům popřál šťastnou cestu.

„Chtěl bych popřát za vedení policejního prezidia a za rezort Ministerstva vnitra České republiky, abyste tuto misi úspěšně zvládli a hlavně, abyste se v pořádku vrátili domů. Jsem na vás velmi pyšný,“ řekl Tuhý.

V současné době se na zahraničních misích nachází 11 policejních kontingentů. Podle tiskové mluvčí Policie ČR Ivany Nguyenové se nachází dva v Maďarsku, jeden v Řecku a čtyři kontingenty jsou v Makedonii a ve Slovinsku.

Prezident Miloš Zeman v pondělí na schůzce s bulharským prezidentem Rosenem Plevnelievem oznámil, že se nebude jednat o poslední vyslaný kontingent. Další bude brzy hlídat v Bulharsku hranici s Tureckem. Za hlídání turecké hranice by podle Zemana mělo být Bulharsko odměněno vstupem do schengenského prostoru.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme