Referendum bude nevratnou životní volbou, varoval Cameron

Nadcházející referendum o budoucnosti Británie v Evropské unii bude životní volbou, po které již nebude možné změnit názor. V článku v dnešním vydání nedělníku The Sunday Telegraph to napsal premiér David Cameron, který setrvání Londýna v evropském bloku podporuje. Referendum se koná ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron

Britský premiér David Cameron | Zdroj: Reuters

"Pokud se rozhodneme odejít z EU, tak odejdeme, a to se všemi následky, které budou mít dopad na každého v Británii. Pokud se rozhodneme odejít a když se to brzy ukáže jako velká chyba, nebude již možnost změnit názor," varoval Cameron. "

Tak to je," řekl o referendu s tím, že výsledky budou neodvolatelné.

Cameron v článku uznává, že Evropská unie není bezchybná. Zároveň ale podle něj členství v EU symbolizuje základy "britskosti", jakými jsou nejen soucit či zúčastněnost, ale i skeptický náhled.

Kampaň odpůrců EU tvrdí, že referendum bude hlasování za demokracii, ale podle Camerona je už samotný plebiscit vrcholem demokracie, kterou představovala zavražděná poslankyně Jo Coxová.

Dodal, že Coxová, kterou tento týden zabil vrah v jejím volebním okrsku, představovala to nejlepší z Británie, tedy slušnost a milosrdenství.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme