Česko chce prodloužit ekonomické sankce proti Rusku až v červnu

Česko nechce prodloužit ekonomické sankce proti Rusku už na čtvrtečním summitu evropských lídrů. V Bruselu to řekl premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD. Česko podle něj dává přednost tomu, aby země Evropské unie platnost sankcí prodloužily až v červnu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Bohuslav Sobotka v Bruselu řekl, že chce prodloužit sankce proti Rusku až v červnu

Premiér Bohuslav Sobotka v Bruselu řekl, že chce prodloužit sankce proti Rusku až v červnu | Zdroj: ČTK

Česko ale jinak souhlasí s tím, aby budoucnost sankcí závisela na tom, jak bude na Ukrajině dodržováno příměří dohodnuté Minsku.

„V případě, že minské dohody plněny budou – to zjistíme na konci letošního roku – pak je možné uvažovat o snížení sankcí,“ řekl Sobotka.

„Pokud plněny nebudou – to uvidíme postupně během letošního roku – pak je možné uvažovat v první fázi o prodloužení sankcí. Na konci letošního roku pak budeme postaveni před rozhodnutí, zda sankce nezvýšit,“ uvedl premiér.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme