Jourovou připraví na písemné dotazy europoslanců tým expertů v čele s Teličkou

Dodatečné otázky europoslanců na Věru Jourovou pomůže české kandidátce na eurokomisařku zodpovědět expertní tým. Dává ho dohromady její stranický kolega z hnutí ANO, europoslanec Pavel Telička.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kandidátka na eurokomisařku Věra Jourová čelila otázkám europoslanců

Kandidátka na eurokomisařku Věra Jourová čelila otázkám europoslanců | Zdroj: Reuters

Telička Českému rozhlasu řekl, že kvůli tomu oslovil odborníky z frakce liberálů ALDE i další znalce bruselského prostředí.

„Hovořil jsem s kolegy z vedení naší frakce, takže víme, jaké otázky zhruba budou padat. Dáváme dohromady tým, který, bude-li mít zájem, bude jak po stránce obsahové, tak po stránce taktické připraven ke konzultaci,“ uvedl Telička.

Věra Jourová při včerejším slyšení před čtyřmi evropskými výbory nepřesvědčila všechny poslance, že funkce zvládne. Vyčítali jí hlavně malou konkrétnost. Jourová proto musí zodpovědět doplňující dotazy, její hodnocení pak Evropský parlament vypracuje v pondělí.

Bývalá ministryně pro místní rozvoj se má stát v nové Evropské komisi Jeana-Claudea Junckera eurokomisařkou pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a otázky rovnosti pohlaví. Česko původně usilovalo o získání některého z ekonomických portfolií, prioritou Jourové byl regionální rozvoj.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme