Ministři zahraničí jednají na Slovensku o energetické bezpečnosti a ukrajinské krizi

Energetická politika Evropské unie se musí změnit. Na setkání ministrů zahraničí dvanácti zemí střední a severní Evropy to uvedl místopředseda Evropské komise zodpovědný za Energetickou unii Maroš Šefčovič. Mezi dalšími tématy ministerské schůzky pořádané Slovenskem, které předsedá Visegrádské čtyřce, patří ukrajinská krize a boj proti terorismu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropští ministři zahraničí rozhodnou o případných sankcích pro vybrané představitele Ruska a Krymu

Evropští ministři zahraničí rozhodnou o případných sankcích pro vybrané představitele Ruska a Krymu | Zdroj: Reuters

Je nutné změnit stav, kdy Evropská unie je sice největším zákazníkem na trhu s plynem, ale nepociťuje to na tom, jak se k ní její dodavatelé chovají,“ prohlásil Maroš Šefčovič na úvod dvoudenní schůzky.

Podle něj je to i proto, že nemáme dobře vybudované sítě. Dále že převažují národní zájmy a je jen malá solidarita mezi jednotlivými odběrateli plynu.

„To všechno činí z Evropské unie slabšího hráče, než ve skutečnosti je," prohlásil místopředseda Evropské komise zodpovědný za Energetickou unii.

Dnes se ministři z Visegrádské čtyřky, Severské rady a Baltské trojky budou zabývat ukrajinskou krizí a bojem proti terorismu.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme