O budoucnosti Evropy se diskutuje na bezpečnostní konferenci v Praze

Budoucností Evropy se zabývá šestá Pražská bezpečnostní konference. Politici, bezpečnostní analytici, velvyslanci i lidé z byznysu diskutují o tom, jak bude Evropa a Česká republika vypadat v horizontu deseti až dvaceti let a jaké bezpečnostní hrozby bude svět řešit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalí ministři Martin Pecina a Jan Kohout při zahájení Pražské bezpečnostní konference

Bývalí ministři Martin Pecina a Jan Kohout při zahájení Pražské bezpečnostní konference | Zdroj: ČTK

Podle českého eurokomisaře Štefana Füleho si bude muset také Evropská unie v konkurenci nových velmocí Číny, Indie nebo Brazílie některé věci uvědomit.

„Je to o tom začít se dívat daleko víc nejen dovnitř Evropské unie, ale i za hranice. Uvědomit si, že na velikosti zase záleží. Uvědomit si, že na nabídku způsobu vládnutí, nabídku toho, jak se opíráme o hodnoty, které nás spojují, jak vnímáme demokracii a základní práva, tak ne všichni za našimi hranicemi mají na to stejný pohled. Ta konkurence je stále větší a větší,“ vysvětlil.

Pražská Bezpečnostní konference se v koná již po šesté. Nyní je zaměřena na možné scénáře vývoje světa v nacházejících dvaceti letech.

Katarína Brezovská, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme