Nejvíce nominací na Ceny české filmové kritiky má Cesta ven

Šest nominací na Ceny české filmové kritiky, které budou popáté předány 24. ledna v pražském divadle Archa, získal snímek režiséra Petra Václava Cesta ven. Debut Jiřího Mádla Pojedeme k moři má pět a snímek Andrey Sedláčkové Fair play čtyři nominace. Všechny tři tituly se dostaly do prestižních kategorií nejlepší film, nejlepší režie a nejlepší scénář.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z filmu Cesta ven

Z filmu Cesta ven | Foto: oficiální Facebook Cesty ven

Cesta ven režiséra Petra Václava je dramatickým příběhem mladé Romky, která hledá východisko ze života ve vyloučené komunitě.

Fair play v režii Andrey Sedláčkové se vrací k tématu zneužívání dopingu v socialistickém sportu.

Mádlův film Pojedeme k moři je nahlédnutím do zdánlivě idylického světa dětí, do nějž nepříjemně zasahují tajemství dospělých.

O nejlepším dokumentu se rozhodne mezi filmy Gottland, který tvoří pět snímků režisérských nadějí z pražské FAMU, K oblakům vzhlížíme v režii Martina Duška a Magický hlas rebelky z dílny ikony českého dokumentu Olgy Sommerové.

Cenu RWE pro objev roku mají šanci získat herec Jiří Mádl coby debutující režisér a scenárista za film Pojedeme k moři, hlavní představitelka filmu Cesta ven Klaudia Dudová a scenárista a režisér Tomáš Pavlíček za originální celovečerní debut Parádně pokecal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme