Nová 'bondovka' Spectre má za sebou premiéru, přišli i členové královské rodiny

Do britských a irských kin vstoupil nový film o agentovi Jejího Veličenstva Jamesi Bondovi. Snímek Spectre je první „bondovkou", která si odbyla světovou premiéru ve stejný den, kdy vstoupila do distribuce. Před londýnskou Royal Albert Hall se na červeném koberci se vystřídala řada celebrit, včetně filmového agenta 007. Fanoušci měli k hvězdám stříbrného plátna tentokrát hodně blízko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herci Lea Seydouxová, Daniel Craig a Monica Bellucciová na premiéře filmu Spectre

Herci Lea Seydouxová, Daniel Craig a Monica Bellucciová na premiéře filmu Spectre | Zdroj: Reuters

„Jsem celoživotní bondofil. Myslím, že Spectre bude skvělá bondovka. Už Skyfall se mi hodně líbil a tenhle film bude nejspíš ještě lepší,“ říká Dale, který přijel kvůli premiéře až ze severní Anglie.

„Pro mě je strašně důležitá hudba, ale u Bonda by to podle mě chtělo víc toho přidrzlého humoru. Ale zase ne úplně moc. Prostě tradiční bondovské legrácky a k tomu chci na začátku pořádnou přestřelku," míní Dale, jenž si od hodného bodyguarda vyprosil reklamní tabuli k filmu Spectre přichycenou na jedné z kovových bariér oddělujících fanoušky od celebrit.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Londýně měl světovou premiéru nový film o britském agentovi 007. Mezi fanoušky se vmísil i zpravodaj Jiří Hošek

Monika z Kanady a Riccarda z Německa přišly k Royal Albert Hall hlavně kvůli Danielu Craigovi. Zajímá je ale také rakouský padouch z nejnovější bondovky Christoph Waltz a samozřejmě členové královské rodiny. Tu zastupovali na premiéře snímku Spectre princ William s manželkou Kate a jeho bratr Harry.

Častým tématem fanoušků bylo nejen to, kdo převezme bondovské žezlo po Danielu Craigovi, ale také jaký je ten správný mix mezi humorem agenta s povolením zabíjet a jeho svaly, respektive přesnou muškou.

Premiéra filmu Spectre v Royal Albert Hall v Londýně | Foto: Reuters

„Podle mě má ta správná bondovka mít obojí, to znamená humor 007 i akční scény. Myslím si, že Skyfall vystihl tu rovnováhu tak, jak si ji představuju. Dva dřívější filmy, to znamená Quantum of Solace a Casino Royale, byly na můj vkus moc vážné thrillery. Ale Skyfall vrátil bondovky tím směrem, který mi vyhovuje," popisuje německý student Robert, který by se ale do budoucna nebránil revolučním změnám.

„James Bond ztvárněný černošským hercem by byl podle mě hodně zajímavý. Jak že se jmenuje ten anglický herec? Idris Elba by se na to vážně hodil!“

Hlavní britské deníky daly nové bondovce nejvyšší možné hodnocení, tedy pět hvězdiček. Pro většinu oslovených fanoušků to konkrétně u filmů s Jamesem Bondem není směrodatné.

„Já chci jít pokaždé do kina bez předsudků a očekávání. Chci si na film udělat vlastní názor. I filmoví recenzenti často hodnotí dost subjektivně," vykládá Riccarda, která se na nového Bonda chystá až příští týden, kdy opadne ten největší humbuk.

V Británii věří, že by se Spectre mohl stát největším kasovním trhákem ostrovní kinematografie vůbec.

James Bond - přehled filmů | Foto: ČTK

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme