Intriky i boj o moc. Ukážeme, co se doopravdy děje za zdmi EU, slibují filmaři

Populární americký seriál Dům z karet bude mít svoji evropskou obdobu. Místo intrikujícího politika Kevina Spaceyho bude v seriálu hrát prim ambiciózní obchodnice Johanna ter Steegeová. Nizozemští tvůrci slibují, že ukážou, co se podle nich skutečně odehrává za zdmi institucí Evropské unie. Chybět nebudou machinace ani boj o moc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Potrhaná vlajka Evropské unie

Potrhaná vlajka Evropské unie | Foto: flickr.com, fdecomite, CC BY 2.0

Brusel autoři vykreslují jako centrum lobbismu a moci v Evropě, kde se snaží udržet ti, co tam už jsou, a přitahuje ty, kteří se tam ještě nedostali. Deset hodinových epizod vychází z některých skutečných událostí. Většina děje i postav je ale smyšlených.

Scenárista Leon de Winter říká, že chtěl napsat seriál, který bude jiný než ostatní. Podobnost s americkým Domem z karet se sice nabízí, Brusel ale podle něj není pouhá evropská kopie. Jeho příběh je mnohem košatější a odehrává se na více místech.

Hlavním dějištěm přesto zůstává metropole Evropské unie, kde se seriál za 135 milionů korun také převážně natáčel. A to za hodně dramatických okolností. První klapka padla den před bruselskými atentáty. I přes následné komplikace se tvůrci seriálu rozhodli počin dotočit na stejném místě.

Seriál Brusel poběží na placeném kanále nizozemské telekomunikační společnosti KPN, která se dosud zaměřovala hlavně na sportovní přenosy, hudbu a filmy. Nový počin je jejím prvním vlastním hraným pořadem a doufá, že jí přinese podobný úspěch jako Dům z karet americké internetové televizi Netflix. I ta se ostatně původně zaměřovala na něco úplně jiného než vlastní televizní tvorbu. Provozovala zásilkovou službu.

Filip Nerad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme