Karlovy vary hostí festival Tourfilm, letos s rekordní filmovou účastí

V Karlových Varech začal Mezinárodní filmový festival filmů o turistice a cestovním ruchu - Tourfilm 2009. Koná se už po dvaačtyřicáté a je tak nejstarším festivalem svého druhu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mezinárodní filmový festival - Tourfilm 2009

Mezinárodní filmový festival - Tourfilm 2009 | Foto: www.tourfilm.cz

Letos festival nabízí rekordních 614 filmů ze 136 států. "Letošní kolekce filmů je mimořádně kvalitní. Deset titulů aspirovalo na nejvyšší post. A to vítězství, které v této chvíli nemohu prozradit, je velmi překvapivé," řekl Radiožurnálu ředitel festivalu Josef Schűtz.

Hlavní festivalovou hvězdou bude letos Ian Wright. "Je to v současné době jeden z nejlepších cestovatelských moderátorů na světě. Jeho filmy jsou asi v 52 zemích. A dá se říct, že je to v současnosti takový největší showman televizních kanálů Discovery a Travel Channel," dodal Schűtz s tím, že hosty Tourfilmu bude také celá plejáda českých cestovatelů.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Karlových Varech dnes začíná festival Tourfilm

Opět přijede cestovatel Miloslav Stingl a Rudolf Škvaříček. Chybět nebude ani věhlasný polárník Mirek Jakeš nebo fotograf divokých zvířat Petr Slavík. Veřejnost se s hosty festivalu může setkat na besedách s projekcemi, které probíhají po celou dobu Tourfilmu v lázeňském hotelu Thermal.

Všechny filmy jsou podle ředitele festivalu členěny podle světadílů, takže každý divák si může vybrat film, jak sám uzná za vhodné. "Největší zájem je o exotiku - Afriku, Asii a koneckonců i Oceánii," přiblížil ředitel.

Tourfilmu se účastní také 128 českých turistických filmů. "Dá se říct, že některé naše snímky jsou velice nápadité, nicméně k absolutní světové špičce v této chvíli rozhodně nepatříme," uvedl Schűtz.

Daniel Takáč, Katarína Brezovská, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme