České drama Tobruk se představí na festivalu v Seville

Válečné drama Tobruk režiséra a scenáristy Václava Marhoula se představí na festivalu evropských filmů ve španělské Seville. V hlavní soutěži se utká o cenu s dalšími šestnácti snímky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotografie z natáčení filmu Tobruk

Fotografie z natáčení filmu Tobruk | Foto: Ibra Ibrahimovič, www.2media.cz

"Dnes máme oficiální uvedení před novináři a večer společně s Richardem Horowitzem, který k filmu skládal hudbu, a který také dostal pozvání, uvádíme film ve slavnostní premiéře na červeném koberci," řekl režisér Václav Marhoul.

"Festival samotný končí až 14. listopadu, takže jestli na festivalu uspějeme, to se dozvíme přesně o týden později," dodal.

Českému filmu bude v Seville konkurovat například vítěz varšavského festivalu - drama Lurdy nebo britský snímek Fish Tank.

Snímek Tobruk získal nedávno také hlavní cenu poroty za scénář hraného filmu v texaském Austinu. Ta mu otevřela dveře pro distribuci na území USA.

Zuzana Filípková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme