Skotský herec Sean Connery slaví osmdesátiny

Podle žen patří skotský herec Sean Connery mezi nejcharizmatičtější muže světa. A nic na tom nemění ani fakt, že je mu právě dnes 80 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sean Connery převzal

Sean Connery převzal | Foto: Česká televize

Sean Connery, jak sám přiznává, si coby mladík vydělával jako mlékař, leštič rakví nebo model aktů. V roce 1950 dokonce skončil třetí v kulturistické soutěži Mr. Universe.

Nakonec ale osud rozhodl jinak a byť po tom podle svých slov vůbec netoužil, stal se Sean Connery hercem. V roce 1962 měla premiéru první ‘bondovka‘ Doctor No a z Conneryho se rázem stala celebrita a idol mnoha ženských srdcí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kariéru Sena Conneryho připomněla v Ranním Radiožurnálu Lubica Bergmanová

Jamese Bonda, nesmrtelného agenta 007, pracujícího ve službách jejího veličenstva, si zahrál v celkem v šesti ‘bondovkách‘ a v jednom remaku. Connery účinkoval ve víc než 60 filmech, mezi poslední patří Liga výjimečných. Evropskou premiéru tohoto snímku osobně uvedl před sedmi lety v Praze.

Connery se za svou víc než půlstoletí trvající hereckou kariéru může pyšnit řadou ocenění, včetně Oscara za vedlejší mužskou roli a Zlatého globu.

Podle žen patří skotský herec stále mezi nejcharizmatičtější muže světa. A v čem tkví jeho tajemství? Receptem na důstojné stáří je podle Seana Conneryho popíjení kvalitní skotské whisky.

Lubica Bergmanová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme