V Benátkách měl premiéru film Jana Švankmajera

Nový film Jana Švankmajera s názvem Přežít svůj život mohli vidět diváci na filmovém festivalu v Benátkách. Šlo o světovou premiéru a tvůrce přijel svůj snímek do Benátek osobně uvést.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benátky, Itálie

Benátky, Itálie | Foto: Karel Oujezdský | Zdroj: Český rozhlas

„Jsem rád, že se ten film sem dostal, protože to alespoň uvidí určitý počet filmového umění milovných lidí,“ popsal Švankmajer svou spokojenost s tím, že byl jeho nový film uveden na tak prestižní akci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Exkluzivní rozhovor Jana Švankmajera s reportérkou Českého rozhlasu Evou Rajlichovou.

Nejnovější Švankmajerův film byl uveden mimo hlavní festivalovou soutěž. Jde o psychologický snímek s komediálními prvky, který vypráví o životě muže, který žije jeden život v realitě a druhý ve snu.

„Sny jsou součástí lidského života. To jen tahle racionální civilizace je odvrhla někam na periferii, ale vždycky sny patřily k životu,“ popisuje důležitost snů Jan Švankmajer.

Švankmajer svůj film natočil metodou kolážové animace fotografií herců, kterou ještě doplnil o hrané dotáčky. Jeho natočení stálo 35 milionů korun.

Jan Švankmajer patří ve světě k respektovaným filmařům. Svými originálními filmy, které kombinují prvky loutkářství, kreslené animace a hraného filmu na sebe upozornil už na konci šedesátých let.

Eva Rajlichová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme