Tvůrce pohádkového Krtečka ocení v Německu za celoživotní dílo

Český kreslíř Zdeněk Miler, autor neodolatelného Krtečka, dnes získá další mezinárodní ocenění. Na 15. Festivalu dětského filmu v Saské Kamenici dostane cenu za celoživotní dílo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obří Krteček  s redaktory Věrou Štechrovou a Františkem Lutonským a zvukovým mistrem Ondřejem Kalousem

Obří Krteček s redaktory Věrou Štechrovou a Františkem Lutonským a zvukovým mistrem Ondřejem Kalousem | Foto: Vladimír Kroc | Zdroj: Český rozhlas

Půvabný smích malého Krtečka si získal celé generace dětských diváků. Jako Maulwurf okouzlil i německé publikum. A to se mu dnes odvděčí cenou za Celoživotní dílo.

Německá média připomínají, že postava krtečka se zrodila už v 50. letech minulého století. Od té doby vzniklo kolem 60 epizod.

Hojně je citovaná věta Zdeňka Milera, že Walt Disney použil pro své kreslené filmové příběhy téměř všechna zvířátka, jen jedno ne. A to si vybral právě zlínský ilustrátor. Devětaosmdesátiletý autor Krtečka se ceremoniálu v Saské Kamenici ale osobně nezúčastní.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme