Akční, temný, fantastický. Recenzenti vynášejí film ze světa Star Wars do nebes

Filmové servery, sociální sítě i zpravodajské servery po skončení embarga zaplavily reakce na nový film Rogue One: Star Wars Story. Sám režisér snímku Gareth Edwards věří, že fanoušci budou nadšení. A do české premiéry zbývají už pouhé dny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rogue One: Star Wars Story

Rogue One: Star Wars Story | Zdroj: Reuters

„Marketingové oddělení podle mě odvedlo skvělou práci. Neukázali ale všechno, takže jsem natěšený, protože to nejlepší teprve přijde. Vím, že lidé toho už o filmu vědí hodně, ale máme pro ně schovaných pár překvapení,“ řekl Edwards.

A první diváci jsou nadšení, stejně jako recenzenti, kteří nešetří superlativy. První samostatná epizoda Star Wars, která se odehrává někde mezi 3. a 4. dílem původní série, je podle nich fantastická, akční, temná, překvapující.

Rogue One: Star Wars Story | Foto: Reuters

V hlavní roli je skupina povstalců, kteří se pokusí ukrást plány nejmocnější zbraně Impéria, Hvězdy smrti. Jde o úkol téměř nemožný. Podle recenzí se mohou diváci těšit na Dartha Vadera, který je údajně tentokrát hodně děsivý.

Mohlo by překvapit, že ve filmu chybí některé scény a záběry, které byly v traileru. Přičítá se to tomu, že tvůrci nebyli s původní verzí filmu spokojeni a značnou část nakonec přetočili. Podle dosavadních reakcí to byl dobrý tah a vyplatilo se nic neuspěchat. Čeští diváci se o kvalitách Rogue One s podtitulem Star Wars Story budou moct přesvědčit už ve čtvrtek, kdy snímek začnou promítat česká kina.

Rogue One: Star Wars Story | Foto: Reuters

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme