Arnold Schwarzenegger jako Terminátor opět zachraňuje lidstvo

Do kin přichází nový díl akční hollywoodské série o Terminátorovi. Film Terminátor: Genisys natočil režisér Alan Taylor a odehrává se v roce 1984 i v blízké budoucnosti a znovu přivádí na plátno drsný výraz populárního Arnolda Schwarzeneggera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger | Foto: Paramount Pictures

Americká akční série Terminátor začala v roce 1984. Film vypráví o boji strojů a lidí o budoucnost naší planety. Jednou z klíčových zbraní je v tomto filmu Jamese Camerona stroj času.

Terminátora ale proslavil především kamenný výraz svalnatého Arnolda Schwarzeneggera v roli robota T-800.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novém filmu ze série o Terminátorovi natáčel Pavel Sladký

V roce 1991 připravil James Cameron pokračování s podtitulem Soudný den a z kyborga zabijáka se Schwarzenegger jako T-800 změnil v ochránce lidí.

Nový Terminátor Genisys je už pátý díl hollywoodské série. Natočil ho režisér Alan Taylor, který má za sebou komiksovou adaptaci Thor: Temný svět, ale především řadu televizních seriálů včetně například Sexu ve městě nebo oceňovaných Mad Men.

V roli T-800 se opět s hranatou tváří a už velmi šedivými vlasy představuje Arnold Schwarzenegger. Divákům jeho robot ve filmu vzkazuje: jsem starý, ale ne zastaralý.

Kritické a fanouškovské reakce jsou zatím velmi chladné, například pro server Metacritic, shromažďující americké recenze, je nový Terminátor s průměrnými 38 procenty ze 100 v červených číslech.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme