Češi míří do vesmíru. Satirické Kosmo ovládne televizní obrazovky v neděli večer

Let české posádky do vesmíru zní možná někomu jako utopie. Některé z dalších vtipů a narážek o politicích v seriálu Kosmo už tak ale smyšleně nepůsobí. Minisérie Kosmo z pera Tomáše Baldýnského vznikla jako satira na některé nešvary v současné společnosti. Česká televize odvysílá v neděli večer první díl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový seriál Kosmo zamíří na obrazovky v neděli večer

Nový seriál Kosmo zamíří na obrazovky v neděli večer | Foto: Česká televize

Někteří z diváků už měli možnost vidět vybrané části v kinech. „Zatím ty reakce byly vynikající. Jen doufám, že se to moc nepřechválí a lidé potom nebudou zklamaní. Musím říct, že mě vždy šokuje to množství lidí, kteří přijdou za peníze do kina na něco, co bude v televizi zdarma. Říká se, že jsme vyčůraný národ, ale myslím, že se ukazuje, že jsme národ plný naivních idealistů“ okomentoval scenárista Tomáš Baldýnský první ohlasy diváků na část seriálu Kosmo.

Výlet do vesmíru, nebo pokuta EU

„Kosmo je pětidílná satirická komedie, která s nemilosrdnou nadsázkou popisuje příběh fiktivního českého letu na Měsíc. Příběh začíná ve chvíli, kdy se ukáže, že tento všemi zapomenutý a důkladně vytunelovaný státní projekt je kvůli hrozbě likvidační pokuty od EU nutné bezpodmínečně dotáhnout až po triumfální moment,“ tolik o seriálu říká oficiální promo České televize.

„Tomáš Baldýnský stál u zrodu seriálu Comeback, který – když ne světu, tak aspoň národu – ukázal, že i Češi umějí natočit sitcom. Kosmo je zároveň odpověď pro ty, kdo si myslí, že Česká televize se bojí natočit politickou satiru," řekl ČT vedoucí projektu Kosmo Jan Maxa.

Česká posádka se do vesmíru vypraví v neděli večer, první díl Kosma odvysílá ČT 1 v půl desáté.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme